Бивш треньор на Сампрас и Федерер: Надал е най-добрият



30-03-2020 10:02 | Николай Драганов

Бившият треньор на Пийт Сампрас и Роджър Федерер - американецът Пол Анакон счита, че Рафаел Надал има нещо, което го прави уникален спрямо всеки друг играч в историята. Рафа е само на една титла от Големия шлем от рекорда на Роджър Федерер. 


„Това е неумолимата способност да играе всяка точка, сякаш нищо друго няма значение, освен тази точка“, коментира Анакон по отношение на Надал, цитиран от „Дейли експрес“. „Джими Конърс беше много близо до това, но никога не съм виждал някой да го прави по-добре от Рафаел Надал. Това е такова клише, но ако погледнете начина, по който играе, и някой ви попита „кого искате да изиграе един мач с цената на живота ви“, как да не изберете този човек?", добави Анакон. 


"Той е невероятен. Беше ми забавно да гледам ерата, в която той е с другите най-велики за всички времена, а аз си стоя и много пъти челюстта ми просто удря масата. Надявам се да остане здрав. Мисля, че още тенис пред себе си. Той продължава да обича играта и докато това е така и е здрав, не го виждам да губи на "Ролан Гарос". Рекордите му ще продължат да нарастват и ние ще трябва да измислим нови думи в речника, за да го опишем", продължи с похвалите си Анакон.


Освен носител на 19 титли от Големия шлем, което го нарежда на второ място във вечната класация след Роджър Федерер, Надал е вторият играч след Андре Агаси, завършил кариерен Златен шлем (четирите титли от Големия шлем и златен медал от Олимпийските игри), както и вторият играч след Матс Виландер, спечелил поне два трофея от Големия шлем на трите настилки (трева, твърд корт и клей). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини