Как да останем всички вкъщи без да полудеем



26-03-2020 14:12 | Tennis24.bg

Заради коронавируса спортният и културният и въобще животът замря. Отложиха дори олимпийските игри за догодина. Някои полезни насоки в организацията на живота, предлагат специалисти. Целта е да се намали стреса, а ежедневието ни да се насити с полезни, разумни и най-вече забавни неща.

Пазарувайте възможно най-рядко

По време на карантина пазаруването и всяко излизане от дома ни излага на риск. Затова реорганизирайте така домакинството, че да пазарувате възможно най-рядко – 1 път седмично. Без да се презапасявате, направете разумен избор на трайни, пакетирани храни и консерви, които вашето семейство обичайно харесва и консумира. Тези, които имат възможност, могат да се възползват от пазаруване онлайн.

Посетете големите световни музеи виртуално

Може да се насладите на шедьоврите на изкуствата и от креслото в къщи. Такава възможност има за: Британския музей, музея Гугенхайм в Ню Йорк, музея Орсе, музея за съвременно изкуство Сеул, музея на Ван Гог в Амстердам, галерията Уфици и други. Всички те предоставят подробна информация за експонатите си.

Отделете време за вашето хоби

Най-накрая имате достатъчно време за любимото си занимание. Ако нямате хоби – сега е моментът да се насочите към нещо, което винаги сте искали да пробвате. Развихрете фантазията си – може да рисувате, да се научите да свирите на китарата на сина си, да пробвате 3D-моделиране, бродерия, гоблени ... и каквото се сетите.

Направете си СПА

Направете си списък с възможностите, които имате за домашно СПА. И всеки ден пробвайте по едно от тях. Например – днес може да направите маска с мед, утре скраб с утайката на кафето или да направите масаж на партньора с масло, каквото имате под ръка.

Шоу у дома

Има различни възможности, от които може да се възползвате. Виртуални срещи с приятели, онлайн предизвикателства, бал с маски, куклен театър за децата или пък театър на сенките, импровизирани музикални концерти, караоке ...

Обърнете внимание на партньора

Ако и двамата сте в къщи и не може да излизате, намерете теми за разговор и занимания, които са приятни за вас. Гледайте албуми, записи от минали пътувания, екскурзии – пробвайте да разведрите обстановката по всякакъв начин. Организирайте си празнична вечеря – с малки изненади. Ако имате личен празник, не го пропускайте. Опитайте се да го отбележите както обичайно.

Време за физическа активност

Има начин да спортувате или поне да се раздвижвате активно, макар и затворени между 4 стени. Изолацията е наложена, за да не се заразим. Тялото обаче се нуждае от движение, за да поддържа защита и да укрепва имунните сили и да не стане жертва на болестта.

Не допускайте еднообразие

Карантината налага определена монотонност на заниманията. Направете план на деня, така че да е различен от предишния. Лесно е. Всеки знае какви са задълженията му и може да ги групира и за има време за разнообразни занимания, за да се разтовари психически.

Източник: Новите родители

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини