Без спорт в България поне до 12 април



26-03-2020 12:39 | Tennis24.bg

Спортът в България е спрян поне до 12 април включително. Това се очакваше, но стана факт днес, след като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев удължи срока на въведените противоепидемични мерки, което съвпада и със края на извънредното положение заради разпространението на коронавируса.  Не се изключва това положение да бъде продължено, тъй като тепърва се очаква пикът на епидемията у нас.

Мерките в първоначалната заповед на Ананиев бяха до 29 март. Така поне до 12 април тренировъчната и състезателната дейност в България не е позволена.

Ето и мерките, които според заповедта  касаят спортната дейност:

„Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица (б.а. каквито са спортните клубове), независимо от правно-организационната им форма;

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други);”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини