Мъри: В един момент си мислех най-лошото



24-03-2020 14:20 | Tennis24.bg

Анди Мъри говори за предизвикателствата, пред които се е изправил по време на възстановяването от операцията за смяна на тазобедрената става – тази, която можеше да сложи край на кариерата му.

“Когато не се подобряваш след 4-5 седмици почивка…започваш, очевидно, да си мислиш най-лошото, и в този конкретен случай ставаше въпрос за край на кариерата. Беше трудно, емоционалните приливи и отливи на това да не знаеш какво става, и да знаеш, че сред вариантите съществува и този да прекратиш кариерата си”, разкри бившият номер 1 за Amazon Prime.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем призна за контузията си и намерението да се подложи на операция в емоционална пресконференция на Аустрелиън Оупън 2019. По-късно той се завърна в тениса, печелейки титлата на двойки в Куинс в тандем с Фелисиано Лопес, а впоследствие стана шампион и на турнира в Антверпен, побеждавайки в драматичен трисетов финал Стан Вавринка.

Въпреки това, той получи травма на таза в края на годината, която сложи край на сезона му по време на Купа Дейвис, където той успя да изиграе само един двубой на сингъл. В интервюто си за Amazon Prime Мъри добави, че се надява да се завърне скоро на корта. “Тренирам на корта в последните десетина дни и се чувствам доста добре”, завърши той. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини