Петра Квитова унищожи Азаренка, грабна титлата в Мадрид



08-05-2011 18:45 | Николай Драгиев

Избраната за най-прогресиращата тенисистка през 2010 Петра Квитова продължава отличното си представяне и през настоящия сезон. Чехкинята спечели най-голямата титла в кариерата си, след като триумфира на турнира от категорията Premier Mandatory в Мадрид. Във финалния двубой тя се наложи над Виктория Азаренка със 7:6(3), 6:4.

С отличното си представяне в испанската столица Квитова си осигурява за първи път място в топ 10. Азаренка пък ще прогресира до четвърто място, което е рекордно за нея и Беларус.

За Петра Квитова това общо четвърта титла от WTA и трета за сезона. Чехкинята печели крупните 600 хиляди долара за триумфа си в Мадрид, а освен това легитимира класата си и на клей.

Квитова показа срещу Азаренка типичната за нея изключително агресивна игра. Тя бе подпомогната и от сравнително бързите условия на корта в Мадрид. В целия двубоя Квитова записа 41 печеливши удара при само 10 за белорускинята.

В първия сет Квитова бе на крачка да поведе с 4:0, но вместо това Азаренка съумя да стигне до 3:3 гейма. След страхотна борба за всяка точка двете достигна до тайбрек. В него Азаренка допусна няколко грешки и бе отнесена със 7:3 точки.

Вторият сет бе фестивал на пробивите. Квитова бе тази, която доминираше, но на два пъти върна в мача Азаренка, допускайки леко да бъде пробита. Все пак тя стигна до 5:4 и свой сервис. Мощната чехкиня не прояви лабилност и затвори на нула мача.

Амбициите на самата Квитова не свършват дотук. През миналата година тя игра полуфинал на Уимбълдън, а през тази също ще е фаворит в Лондон. "Целта ми не е просто да бъда в топ 10, да ставам все по-добра," бе заявила след полуфиналите Квитова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини