Монфис: Талантът не печели на корта



Монфис: Талантът не печели на корта
Свързани играчи
Тагове
19-03-2020 19:45 | Tennis24.bg

Гаел Монфис е категоричен, че не талантът, а здравата работа те правят добър тенисист. Французинът разкри, че мечтата му е един ден да влезе в Топ 5 на ранглистата и да спечели титла от Шлема.

„Хората мислят, че става въпрос за талант, за нещо дадено. Нищо обаче не ни е подарено, не става въпрос за талант, а за работа. Работиш по-здраво от всеки друг. Хората бъркат работата с печеленето. Може да работиш изключително здраво и да не спечелиш нищо, да нямаш резултатите, които искаш. Трудно е. Всички играчи в Тура полагат огромни усилия от малки. В момента съм на тази позиция, защото работих много здраво. Моите родители положиха огромни усилия, за да ми дадат възможността един ден да играя тенис на топ ниво“, коментира Монфис, който има 10 трофея и 21 загубени финала в Тура.

Преди повече от три години Монфис достигна до №6 в света, приключвайки сезон 2016 с 44 победи на сметката си. Французинът имаше редица здравословни проблеми, но миналата година отново успя да финишира в Топ 10. Този сезон започна отлично за Монфис, който записа серия от 11 последователни победи, които му осигуриха титлите в Монпелие и Ротердан. На финала в Дубай французинът пропусна 3 мачбола и отстъпи с епичен дуел пред Новак Джокович.  

„Най-трудната част в Тура е да имаш успех седмица след седмица. Точно затова тренираме здраво физически и психически. Да се движа отлично по корта помага много на играта ми. Когато си по-уверен, ударите започват да се получават. При мен движението по корта е ключово и ми помага да намеря най-добрите си удари в трудните моменти“.

„Да спечеля титла от Големия шлем е мечта, както и да бъда в Топ 5 на ранглистата, дори и само за седмица. Много играчи имат потенциала да го направя, но също както мен не успяват. Надявам се, че един ден ще имам тази чест“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини