Медведев: Най-важно е здравето на хората



14-03-2020 10:50 | Николай Драганов

Световният №5 Данийл Медведев коментира настоящата ситуация в света на тениса и отмяната на турнирите заради коронавируса. Медведев заяви пред руски сайт, че планира да се завърне в Монако, където е настоящият му дом, а най-важното в момента е хората да са здрави.


"Сега се връщам в Монако. Там, ако знам правилно, има само един потвърден случай на болен от новия коронавирус (бел.пр.- към момента потвърдените случаи там са два). Мисля, че там е безопасно", коментира руснакът.


И добави, че не знае повече за ситуацията от всеки друг, следил медиите. "Не влияя на тези решения и не зная колко дълго ще продължи всичко, какво ще се случи в света, нямам предположения. Естествено, най-важното е всички да останат здрави, това е основен приоритет", коментира Медведев.


Той посочи, играчите са получили конкректни инструкции как да се пазят, които не се различат от инструкциите към всички хора.

 

"Става дума за онова, което всички медии съветват останалите хора. Не се здрависвайте с никого, мийте ръцете си по-често. Разбира се, има още много, но това е най-важното. Да се надяваме, че ситуацията ще се подобри. Изглежда, че се взимат необходимите мерки това да се случи", добави финалистът от US Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини