Надал: Джокович вероятно е фаворит (видео)



08-05-2011 02:46 | Николай Драгиев

Рафаел Надал смята, че той и Роджър Федерер не са изиграли най-добрия двубой между тях, тъй като са допуснали повече грешки от типичното за тях. Въпреки това Рафа остана доволен от успеха, който винаги е "специален" срещу този съперник.

"Направихме повече грешки от обичайно. Това не бе най-добрият ни мач. Разликата между добрите играчи и най-добрите е, че вторите печелят и когато не играят добре. Затова те са най-добрите," обясни Надал.

"Мисля че Роджър игра много агресивно и на изключително ниво, но в други моменти правеше повече грешки от обикновено. Мачът бе с много спадове и за двамата, но със сигурност е специален и за двама ни. За мен е чест да играя срещу него," допълни Рафа.

Рафа Надал поясни, че независимо от настилката към момента Новак Джокович може да се счита в някаква степен за фаворит във финалния двубой.

"Той не просто е близо до моето ниво, а бе по-добър в последните два мача. Така че той вероятно е фаворит," заяви Надал.

"Очаквам труден двубой. Условията тук пасват повече на неговия стил, но аз трябва да приема тези трудности. Знам, че ще бъде равностойно, дори и да играя добре. Това е финал на "Мастърс 1000" и пред родна публика, така че ще се боря до последно," категоричен е световният номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини