Обмислят отлагане на Олимпийските игри



11-03-2020 11:36 | Tennis24.bg

Отлагане на олимпийските игри в Токио с една или две години изглежда като все по-реалистична възможност, призна членът на организационния комитет Харуюки Такахаши пред "Уолстрийт Джърнал".

Такахаши каза още, че за последно бордът, отговарящ за провеждането на Игрите, се е срещал през декември миналата година и към момента проблемът с разпространението на коронавируса все още не е разглеждан официално. Сред около 25-те членове на комитета обаче има растящо притеснение, че заради заразата, която удари с пълна сила Източна Азия, провеждането на най-големия спортен форум това лято ще бъде невъзможно.

Според Такахаши провеждането на олимпийските игри без присъствието на зрители би било невъзможно от финансова гледна точка. Проблем пред организаторите би било и преместването на Игрите с по-малко от година, тъй като така би се нарушил вече изготвения календар на твърде много спортове.

Японският министър за олимпийските игри Сейко Хашимото определи евентуалното отменяне като "немислимо", но все пак призна, че крайното решение ще бъде взето от Международния олимпийски комитет.

До момента в Япония са регистрирани 587 случая на заразени с Covid-19, както и 12 починали от болестта. "Продължаваме с подготовката на Игрите по план и за провеждането им в предвидените дати. Преди два дни президентът на МОК Томас Бах заяви, че нито той, нито организационният комитет обмислят отмяна или отлагане", допълни Хашимото.

По програма XXXII Летни олимпийски игри в Токио трябва да започнат на 24 юли и да приключат на 9 август.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини