Националите се прибраха в настроение (снимки)



09-03-2020 17:54 | Tennis24.bg

Българският национален отбор по тенис се прибра в България след победата с 4:1 над Коста Рика за Купа "Дейвис" с умора, но и с настроение. България в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и капитан Тодор Енев разгроми с 4:1 победи Коста Рика и чака септември, когато ще се проведе нова среща от следващата фаза.
 
"Успяхме да победим въпреки тежките условия. Всички бяха много мотивирани, за да вземем тази важна победа", заяви на българска земя Тодор Енев- капитан на националите. „Радваме се всички. Бяха тежки мачовете, независимо, че те бяха много по-назад от нас в ранглистата. Все пак от 5 мача, взехме 4. Оценката е 6+.

Беше много трудно заради надморската височина. Много трудно успяхме да се подготвим. Публиката бе фанатична, но те дадоха всичко от себе си. Показаха характер и съм горд. Пожелаваме си да сме по-близо и да е в България мачът. Съперниците ще бъдат много тежки. Надяваме се да направим добра подготовка и тенисистите ни да имат успехи в личните си състезания и да мине по-бързо вируса, за да участват в турнири. Опитваме се да пускаме подобни патриотични песни, за да нахъсаме момчетата. Те обичат да играят за България, а музиката ги надъхва още повече" допълни Тодор Енев.

Димитър Кузманов се представи силно и постигна нови две победи за родината. Той стана и рекордьорът на страната ни с най-много успехи за България на сингъл за Купа Дейвис.

"Пореден успех, аз казах на момчетата преди срещата, че сега е моментът да покажем, че това, което постигнахме в Австралия не е плод на някаква случайност, а на труда и качествата на отбора", заяви Мико. "Бяхме фаворити, напрежението беше голямо срещу Коста Рика.

Трябваше да покажем, че можем да се справим и заслужаваме това, което постигнахме в Австралия, а и да го надградим, което е по-трудно. Преди всяка една среща се надъхваме с музика, дори не бях забелязал, че снима, защото бе 25 минути преди срещата. Винаги го правим, но за първи път излезе от кухнята просто. Сбъдната мечта е да бъда рекордьор за Купа Дейвис. Откакто играя тенис, националният отбор е най-важен за мен. Най-важните срещи за годината са. Не пропускам участие и това бе специално за мен. Тодор Енев ми каза, че ако подобря рекорда му, че ще бъде най-щастливия. Отмениха 3 турнира, за които бях в схемата. Програмата ми е неясна, исках да играя повече чалънджъри.

Целта, която съм си поставил е за влизане в квалификацията на турнири от големия шлем, но трябва да мина и през тези турнири. Заради вирусът трябва да играя по-ниски надпревари, защото се отменят много по света. Това за мен не е правилно, тъй като те могат да се провеждат и без публика спокойно. Пътувах 5 седмици в 5 различни държави. Аз нямам притеснения, тъй като имам консултация с наши лекари от кризисни щабове" коментира Димитър Кузманов.

Александър Лазаров също заяви, че победата е дошла трудно.

"Доволни сме, не беше лесно, защото условията бяха трудни, играхме на висока надморска височина. Те се раздадоха, имаха подкрепата на публиката. Много сме изморени, но всичко мина окей.

Неочаквахме да се развие така срещата на двойки, изпуснахме мачбол. Надявам се да играем в България с другите отбори в следващата фаза. Изобщо не ме притеснява коронавирусът. Без причина се паникьосват хората, това е просто един грип, който при хора с преклонна възраст с усложнения винаги може да се получи проблем. Аз си пътувам и ходя без маска" каза Лазаров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини