Надал: Олимпийските игри са най-важното събитие в спорта



07-03-2020 18:16 | Николай Драганов

Рафаел Надал най-вероятно ще представлява своята Испания на Олимпийските игри в Токио това лято. Вероятно и поради тази причина 19-кратният шампион от Големия шлем е взел решение да участва и в турнира на двойки в Индиън Уелс. 


Рафа спечели златен медал на сингъл през 2008-ма в Пекин и на двойки в Рио през 2016-та, а сега ще се опита да повтори успехите си и в Токио. 


"Не знам дали мога да кажа, че това е основата ми цел. Аз следвам календара и се опитвам да бъда готов за всеки един турнир, в който участвам", коментира Надал.


"Разбира се, Олимпийските игри са най-важното събитие в света на спорта, така че се надявам да бъдат част от тях. Вълнувам се и нека видим как ще се развият нещата в месеците преди това. Сега съм щастлив и развълнуван за сезон 2020, не на последно място и защото имаме Олимпийски игри в него. Надявам се да бъда готов да постигна целите си", добави Рафа. 


Междувременно надпреварата в Токио е поредното голямо събитие, за чието отлагане се повдига дебат покрай проблемите с разпространението на новия коронавирус. Проблеми има и в Япония, а организаторите коментираха, че ако дотогава се прецени, че има реални здравни рискове, Олимпийските игри ще бъдат отменени. Засега подобен сценарий изглежда много слабо вероятен. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини