Нишикори пак се отказа, не е ясно кога ще се върне



05-03-2020 14:10 | Станко Димов

Бившият финалист от US Open Кей Нишикори сподели, че е вероятно да не се върне на корта преди сезона на клей. Японецът беше заявил участие за родината си в турнира за Купа „Дейвис“ в предстоящия дуел с Еквадор.

Нишикори, 31-ви в световната ранглиста в момента, дори се подготвя със съотборниците си в Мики, но в последния момент обяви, че не е готов да се върне на корта. 30-годишният японец не е играл от септември миналата година, когато претърпя операция на лакътя.

„Физически не съм на максимума си“, коментира Нишикори пред AFP в четвъртък.

„Искам да се върна корта когато съм подобрил силата си и съм изпълнен с увереност. Това може да се случи след Маями или по време на сезона на клей“.

Оттеглянето на Нишикори означава, че Япония ще бъде без двете си първи ракети в двубоя с Еквадор. По-рано отказ да играе обяви и световният №48 Йошихито Нишиока, който се аргументира с проблемите с коронавируса. Вчера Япония регистрира хилядния инфектиран със заболяването, известно още като Ковид-19.

Заради епидемията бяха отменени много публични събития в Япония. Официалните власти засега уверяват, че Олимпийските игри ще се проведат по план.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини