Джокович похвали Циципас: Има качествата да бъде номер 1



01-03-2020 11:42 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович не спести похвалите си за Стефанос Циципас, когото победи във финала на турнира в Дубай. Въпреки че гръцкият тенисист не успя да му се противопостави, според Джокович съперникът му има всички качества един ден да бъда №1 в света.


"Харесвам фактът, че той не е просто тенис играч и винаги се опитва да се учи от опита и да открива нещо ново за себе си, така че да се развива, да става по-добър. Това е харектерна черта на шампионите, на човек който със сигурност има потенциал да бъде №1 в света, да печели турнирите от Големия шлем и да бъде страхотен посланик на нашия спорт. Той вече е такъв, но има голямо бъдеще пред себе си", каза Ноле по адрес на Циципас.


Сърбинът знае какво е постигаш успехи на възрастта на Циципас. Той спечели първата си титла на 19 години, а също както и Циципас триумфира във финалите на ATP на 21-годишна възраст. 


„Преминаваш през процеса на самореализация и учене, съзряване, след това разбираш какво е добро за теб в живота, в кариерата ти. Той вече е зрял човек. Той е млад от гледна точка на професионалния спорт, вече натрупа опит. Той е много умен, много мъдър", продължи Ноле с похвалите си. 


„Родителите, членовете на семейството, най-близките хора в живота ви, които са там от първия ден, са най-голямата ви опора“, заяви още Джокович. „Разбира се, те искат най-доброто за теб. Познавам и двамата му родители. Те са хубави хора. Наистина искат той да е най-добрият тенисист, който може да бъде, а също и най-добрият човек, който може да бъде. Мисля, че вършат много добра работа", добави Ноле. 


За втора поредна година Циципас влезе в двубоя за титлата в Дубай в серия от осем поредни победи. Стефанос пристигна в Дубай след като вдигна втората си поредна титла в Марсилия миналата неделя и стигна до своя 11-и финал в ATP тура (5 победи и 6 загуби) след успехи срещу Пабло Карено Буста, Александър Бублик, Ян-Леннард Струф и Даниел Еванс. През миналата година той отстъпи на финала в Дубай на Роджър Федерер.


"Разочароващо е да се опитвате толкова усилено и всъщност да не получите крайния резултат, който искате", каза Циципас. "Със сигурност бих се радвал да държа този трофей. Разбира се, той даде повече от мен и го заслужава", каза самият Циципас. Гръцкият тенисист беше помолен да коментира и победната серия на Джокович - 21 поредни победи. 


„Не се учудвам, че го е направил. Искам да го направя и аз един ден. Очевидно никога не съм имал такъв рекорд, Но мисля, че е възможно. Разбира се, с голямо уважение към него, че го е правил много пъти", каза Стефанос. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини