Опелка спечели два мача в неделя и триуфира в Делрей Бийч



24-02-2020 10:01 | Николай Драганов

Рейли Опелка триумфира с втора титла в своята кариера, след като спечели трофея от ATP 250 турнира в Делрей Бийч. 


22-годишният американец спечели два мача в неделя заради отлагане на полуфинала, за да добави второ отличие във витрината си.

 
Първо се наложи с крайното 4:6, 7:6(6), 6:3 над Милош Раонич в полуфинален сблъсък, а после успя да надиграе и съвсем различен тенисист като Йошихито Нишиока от Япония на финала - 7:5, 6:7(6), 6:2. 


Опелка може да бъде още по-горд със себе си, тъй като неговият съперник във финала успя да завърши своя мач още в събота и трябваше да играе само един двубой в неделя, но въпреки това загуби.


"Обичам да играя у дома. Имам къща недалеч от тук, може би на 10 минути. Базиран съм тук, тук съм в последните 10 години, чувствам се много комфортно", призна Опелка, който се изкачи с 15 позиции зо №39 в света след успеха си.


Той стана четвъртият американски шампион в Делрей Бийч в последните пет издания на турнира и добави още един домашен трофей към своята витрината. Първият му и до неделя единствен друг краен триумф беше през миналата година в Ню Йорк.


Нишиока също се изкачва с 15 позиции до №48 в света, а вторият му финал в ATP се оказа неуспешен. През 2018-та година той спечели титлата в Шънджън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини