Григор започва в Акапулко срещу квалификант (жребий)



23-02-2020 09:33 | Николай Драганов

Поставеният под №7 в основната схема Григор Димитров ще започне участието си на турнира от категория ATP 500 в Акапулко срещу играч, преминал през квалификациите. 


Това определи изтегленият в събота вечер жребий за турнира, на който Димитров ще поднови участието си в тура. Българинът за последно участва на турнира в Ротердам, където постигна една победа над Денис Шаповалов, но отпадна във втори кръг от Феликс Оже-Алиасим, който по-късно игра финал. 


В квалификациите участват играчи като Райн Харисън, Таро Даниел, Дамир Джумхур, Алекс Болт и Томи Пол, който победи Григор на Australian Open в петсетова драма.


При победа на старта, българинът ще се изправи срещу Адриан Манарино от Франция или Камерън Нори от Великобритания. В трети кръг пък е възможен двубой с някой измежду Стан Вавринка, Франсис Тиафо, Раду Албот или Педро Мартинес. 


Димитров попадна в горната половина на схемата в Акапулко, който започва официално в понеделник. Водач на схемата и съответно потенциален съперник на Григор на полуфиналите е Рафаел Надал. Рафа започва срещу своя сънародник Пабло Андухар.


Поставен под №2 в схемата е Александър Зверев, който излиза срещу Джордън Томпсън на старта. В неговата половина са още играчи като Ник Кириос, Тейлър Фриц, Джон Милман, Фелисиано Лопес, Кайл Едмънд, Феликс Оже-Алиасим, Джон Иснър и други. 

 

Григор Димитров е шампион в турнира през 2014-та година. 

 

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини