Световният №128 шокира Тийм в Рио



22-02-2020 20:45 | Николай Драганов

Намиращият се под №128 в световната ранглиста Джанлука Маджер от Италия постигна най-голямата победа в своята кариера, след като надигра в два сета Доминик Тийм на турнира в Рио.


Маджер поведе със 7:6(4), 2:1 в петък, когато мачът беше отложен за уикенда заради дъжд. При доиграването поставеният под №1 в схемата Тийм отново не успя да покаже своя най-добър тенис и приключва участието си в турнира от сериите ATP 500 на четвъртфиналите.


25-годишният италианец, който е достигал най-много до №114 в света - през януари тази година - ще играе на първия си полуфинал в ATP. Тийм пък няма да запомни с добро първата си поява на корта след финала в Мелбърн - освен поражението днес, той имаше още два тежки мача срещу непретенциозни съперници, които измъкна трудно в три сета.


Маджер от своя страна тръгна от квалификациите, като е спечелил 10 последователни сета по пътя си към Топ 4 в турнира, в това число другата голяма победа в кариерата му - над Каспър Рууд в първи кръг, но куриозите не спират до тук.


За място на финал той ще спори с "щастливият губещ" от квалификациите Атила Балаш от Унгария. Балаш отпадна след загуба именно от Маджер в квалификациите, но после имаше късмет да се озове в основната схема, където в първи кръг надигра Пабло Куевас, а след това Тиаго Монтейро от Бразилия, отстранил Гуидо Пея и Педро Мартинес - квалификант от Испания, надиграл Хюго Делиен и сънародника си Пабло Андухар.

 

В долната част на схемата за място на финал ще спорят Кристиан Гарин и Борна Чорич. Поставеният под №5 Чорич, който намери себе си в Рио след дълга серия поражения, надигра Лоренцо Сонего от Италия на четвъртфиналите след 7:6(5), 6:3 в отделните части. Гарин от своя страна се наложи с 2:6, 6:3, 7:5 над Федерико Кориа от Аржентина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини