Тийм на четвъртфинал в Рио след голям обрат



Тийм на четвъртфинал в Рио след голям обрат
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-02-2020 11:50 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 500 в Рио де Жанейро след трудна победа над Хауме Мунар от Испания. Шампионът от 2017-та година изоставаше със сет и пробив във втората част, но в крайна сметка стигна до успеха с 6:7(5), 6:3, 6:4 след 2 часа и 41 минути игра.


"Победата е това, което се брои. Това направих днес. Борих се здраво от първата до последната точка. Ето защо съм горд от представянето си и отивам в следващия кръг. Утре е нов ден", коментира Тийм, който едва ли очакваше толкова тежък мач срещу 99-тия в света Мунар.


В първи кръг австриецът също спечели трисетов двубой - 6:2, 4:6, 6:1 срещу играещия с уайлдкард бразилец Фелипе Мелиджени Родригес Алвеш, който е на 21 години и е №168 в света.


На четвъртфиналите Тийм ще се изправи срещу един играч, който на хартия не би трябвало да го затрудни - италианецът Джанлука Маджер, който е №128 в света и тръгна от квалификациите. На старта той изненада шампионът от Буенос Айрес Каспър Рууд, а във втори кръг се наложи над португалеца Жоао Домингеш. 


В долната част на схемата поставеният под №2 Душан Лайович напусна надпреварата след загуба от Лоренцо Сонего - 7:6(5), 7:6(5). Той ще изправи срещу петия поставен Борна Чорич на полуфиналите. Хърватинът прекъсна негативната си серия с две победи в Рио - над Хуан Игнасио Лондеро на старта и срещу бразилеца Тиаго Сейбот Уайлд във втори кръг. Успехът му срещу срещу 206-тия в света Уайлд, който е на 19 години и играе с уайлдкард, не дойде никак лесно - 6:3, 1:6, 7:6(5).


Напред в Рио продължават още Кристиан Гарин, Федерико Кория, Петро Мартинес и Атила Балаш. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини