Карлос Алкарас – испанецът, който иска да играе като Федерер



18-02-2020 11:57 | Станко Димов

Карлос Алкарас не крие, че един от идолите му е неговият именит сънародник Рафаел Надал. 16-годишният испанец обаче определя стила си на игра по-скоро каро на друга тенис легенда.

„Обичам да играя агресивно и да правя много печеливши удари. Стилът ми е повече или по-малко като този на Роджър Федерер – агресивен, с излизания на мрежата и много къси топки“, коментира Алкарас, цитиран от официалния сайт на АТП.

Алкарас вече постигна нещо, което Федерер не успя: спечели дебютния си двубой в АТП тура. 16-годишният испанец победи сънародника си Алберт Рамос-Виньолас на старта на турнира Rio Open, като срещата приключи в 03:00 часа сутринта местно време и дойде след 3 часа и 35 минути игра.

Талантливият тенисист вече остави следа в Чаланджър тура, където миналия сезон, когато е едва на 15 години, побеждава бъдещия победите в Next Gen шампионата Яник Синер на турнир в Аликанте. Дни по-късно, на турнира в Мурсия, той стана едва петият тенисист на 15 или по-малко години, който побеждава играч от Топ 200.  

Качествата на Алкарас моментално са забелязани от бившия №1 в света Хуан Карлос Фереро, който в момента го тренира. Фереро е убеден, че съвсем скоро Алкарас може да се конкурира за големите титли в АТП тура.

„Той е едва на 16 и тепърва започва да пътува из света. Той има нивото, скоростта, става все по-здрав физически и вярвам, че може да бъде сред най-добрите в света“, коментира Фереро.

„Не знам колко високо може да стигне, но вярвам, че може да бъде там след две или три години. Имам богат опит с това, което на него му предстои, така че мога да му дам най-добрите съвети“, добави бившият лидер в ранглистата.

Самият Алкарас не иска да лети в облаците и се опитва да остане здраво стъпил на земята. „Когато мога да изкарам време с легендарни играчи като Рафа или Фереро, аз не казвам нищо. Слушам всичко, което те ми казват, защото това са безценни съвети за мен. На всеки един турнир, на който отивам, се опитвам да покажа най-доброто от себе си. Ако това се случва, тогава ще постепенно ще вървя нагоре“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини