Треньорът на ПСЖ даде пример с Роджър Федерер



12-02-2020 11:26 | Tennis24.bg

Роджър Федерер започна сезона по подобаващ начин, достигайки до полуфиналите на Australian Open, където отстъпи пред бъдещия шампион и водач в ранглистата Новак Джокович.

Преди дни Маестрото игра пред рекордните 52 000 зрители на стадиона в Кейп Таун, Южна Африка. Негов опонент в демонстративния мач Рафаел Надал.

Федерер обаче служи като пример не само в тениса, но и в света на спорта като цяло. Преди днешния двубой срещу Дижон за Купата на Франция, наставникът на ПСЖ Томас Тухел даде пример как не може винаги да се побеждава, сравнявайки неговия отбор с Роджър Федерер.

„Трябва да приемем реалността. Миналата година, преди двубоя с Манчестър Юнайтед (бел.ред. ПСЖ отпадна драматично от Шампионска лига след поражение у дома от английския клуб) казах на момчетата: „Ще се опитаме пак следващата година“. Преминахме груповата фаза, сега сме на осминафиналите, ще видим колко далеч ще стигнем. Всеки си мисли, че Роджър Федерер ще побеждава постоянно, но това не се случва“.

Томас Тухел е поставен под огромно напрежение и медиите във Франция са категорични, че единствено триумф в тазгодишното издание на Шампионската лига по футбол ще му запази поста в клуба и през следващия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини