Христо Захариев и Асен Великов в Студио СПРИНТ: За емоциите след Купата и мечтата за Евробаскет 2021



11-02-2020 17:01 | Tennis24.bg

Баскетболистите на Левски Лукойл Асен Великов и Христо Захариев през цялото време са вярвали, че отборът им може да спечели турнира за Купата на България. Столичният тим взе трофея за втора поредна година, а само два дни по-късно двамата бяха специални гости в интернет предаването Студио СПРИНТ.

На финала баскетболистите на Константин Папазов надвиха шампиона Балкан, от когото загубиха два пъти през сезона.  „В един мач може да се случи всичко, но винаги съм вярвал в нашите възможности и че сме най-добрият отбор“, заяви Захариев.

Още на следващия ден след финала за Купата той е бил на изпит в университета, като всичко е минало по план. „Оказа се, че някои от преподавателите са гледали финала и ме познаха, даже се учудиха как съм успял да дойда на изпита“, призна с усмивка баскетболистът.

Асен Великов пък прибави шеста Купа към витрината си, като е рекордьор с общо 12 финала в турнира. „Разбрах в деня на мача, не следя подобни статистики. Радвам се, че съм имал възможността да играя толкова финали и да изравня баланса, но не се вълнувам толкова от такива неща“, заяви той.

Двамата са на мнение, че до края на редовния сезон в Националната баскетболна лига може да има изненади. „Според мен разликата между отборите не е толкова голяма като тази на Купата. Смятам, че тимовете извън четворката може да победят някой от фаворитите“, заяви Асен Великов.

Според него и Христо Захариев, дори отборът им да не успее да изпревари Балкан преди плейофите, това е постижимо в решителната фаза от шампионата.

За баскетболистите обаче времето за почивка приключва, защото още утре те заминават за Ботевград, където ще започнат подготовка с мъжкия национален отбор за предстоящите квалификации за Евробаскет 2021.

И двамата са дългогодишни национали, но Асен Великов за последно бе в състава в края на 2017 г.  „Бях изненадан от повиквателната. За мен винаги е било гордост и чест да бъда в националния отбор. Надявам се, че ще се подготвим добре и ако имаме шансове, да се класираме“, заяви той.

България ще има за съперници  Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина, а Великов и Захариев смятат, че групата е преодолима. За целта обаче те се надяват на подкрепата на феновете.

„Смятам, че залата ще е пълна. В Ботевград живеят за баскетбола. Те го показват и на клубно, и на национално ниво. Няма съмнения, че ще подкрепят отбора“, заяви Великов.

„Много се надявам хората да дойдат да ни подкрепят. Ботевград е баскетболен град, надявам се да дойдат хора и от цяла България. Именно заради това успяхме да победим силни отбори като Франция“, добави Захариев.

Коя е приятната изненада на българското първенство до момента според двамата баскетболисти, как може да се напълнят залите, какво мислят те за съперниците на България в европейските квалификации и какви са впечатленията им от работата с новия национален селекционер Росен Барчовски, гледайте във видеото.

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини