338-ият в света обърна Григор Димитров в Прага



05-05-2011 18:15 | Станко Димов

Повече от изненадваща загуба регистрира Григор Димитров на турнира от „Чаланджър” сериите в Прага. В мач от II кръг българинът отстъпи с 1:2 сета пред 338-ия в света германец Денис Бльомке – 6:1, 3:6, 0:6 след близо часа и половина игра.


Срещата започна по страхотен начин за Григор, който с играта си в първия сет показа, че не случайно е с над 250 позиции по-предно класиран. Гришо даде само гейм на съперника си и след 25 минути спечели сета – 6:1.


Изненадите започнаха да валят през втората част. В самото начело Бльомке проби, след което поведе с 3:0, връщайки интригата. При 3:5 Димитров оказа сериозна съпротива и стигна до точка за връщане на пробива, от която обаче за жалост не се възползва. Напротив, германецът издържа психически и не допусна пробив,  печелейки втората част.


За жалост тук някъде мачът на практика приключи. През заключителния трети сет Григор Димитров не успя да вземе гейм и безславно напусна турнира. Вероятно българинът има травма, която му е попречила да се изяви в най-добрата си светлина, тъй като Бльомке е състезател с минимален опит на подобно ниво.

В официалния сайт на турнира не се споменава Димитров да е контузен, а се отличават волевите качества на преминалия през квалификациите Бльомке.


За достигането си до втори кръг Димитров ще си тръгне от Прага с 8 точки за световната ранглиста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини