Зверев: Нямам парите на Федерер и Леброн, но ще даря всеки един цент при титла



30-01-2020 10:35 | Станко Димов

След успеха си в първия кръг срещу Марко Чекинато, Александър Зверев обеща да дари „всеки един цент“ от наградния фонд, ако успее да спечели титлата от Откритото първенство на Австралия. В сряда, доближавайки се само на две победи от това постижение, Зверев потвърди намеренията си.

„Когато го обявих, всичко дойдоха при мен. Ще го направя, това не е проблем за мен. Другите тенисисти наистина не могат да повярват. Но аз вярвам, че с тази сума мога да започна нещо положително. Това е най-важното за мен, а не мнението на другите“, заяви Зверев.

„Родителите ми са отраснали в бившия Съветски съюз. Баща ми трябваше да напуска страната, за да прави пари, които после трябваше да раздава при влизането му в страната. За тях беше забавно, защото никога не са имали пари, а в такава ситуация вероятно всеки би искал да запази чека за себе си. Но те винаги са ми казвали, че парите са средство, което трябва да бъде използвано за промяна на света в положителен аспект. Няма смисъл да ги държиш в банкова сметка и да не правиш нищо с тях“.

„Разбира се, че ако спечеля титлата и наградния фонд от 4 млн. австралийски долара – това са много пари за мен. Не съм Роджър (Федерер) или Леброн Джеймс, или някой като тях. Но в същото време знам, че в тази прекрасна страна (Австралия) в момента има хора, които са загубили домовете си и имат много по-голяма нужда от мен да вземат тези пари. Много по-важно е да възстановим техните домове, природата и животните в Австралия. Това е много по-важна кауза“, категоричен е Зверев.

На полуфиналите в Мелбърн Зверев ще се изправи срещу Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини