Мугуруса ще спори за титлата от Australian Open



30-01-2020 09:33 | Tennis24.bg

Гарбине Мугуруса се класира за финала на Откритото първенство на Австралия. В изключителна битка, родената в Каракас тенисистка се наложи със 7:6 (8), 7:5 над Симона Халеп. Срещата продължи малко повече от два часа. На финала в събота Мугуруса ще се изправи срещу 21-годишната сензация София Кенин, която по-рано днес надви със същия резултат (7:6, 7:5) световната №1 Ашли Барти.

„Ден след ден увереността ми се повишава. И в двата сета изоставах в резултата, но се опитвах да не мисля затова, а да дам всичко от себе си в следващата точка. Знаех, че срещу Симона се играе трудно, тя хвърля цялата си енергия във всяко разиграване. Беше тежък мач от физическо естествено, но сега имам 48 часа, за да се възстановя. През цялата си кариера тренирам за моменти като този. Надявам се да покажа най-доброто от себе си на финала в събота“, коментира Мугуруса след срещата.

Първият сет предложи страхотна драма. Испанката Мугуруса първа проби за преднина 4:3, като при 5:4 сервира за сета. Халеп обаче изравни с брейк на 0, а при 6:5 в своя полза румънката пропусна 2 сетбола. В тайбрека тя пропиля още 2 сетбола, преди да отстъпи с 8:10 точки.

През втората част Халеп имаше пробив аванс и при 5:4 сервира за изравняване на сетовете. Вместо това Мугуруса успя да навакса изоставането си в последния възможен момент и затвори мача след серия от 3 последователни гейма на сметката си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини