Кириос: Постигнах прогрес като човек, като тенисист не ми пука



27-01-2020 17:35 | Станко Димов

Ник Кириос изигра отличен двубой срещу Рафаел Надал на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, но въпреки това напусна турнира. След близо 4 часа тенис на най-високо ниво, световният №1 вдигна победоносно ръце и продължава напред в турнира след успех с 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6.

Въпреки поражението, Кириос беше изпратен с бурни аплодисменти от публиката на „Род Лейвър Арина“, която оцени подобаващо всичко, което местният тенисист направи от началото на надпреварата.

„Разтърсен съм, че загубих тази вечер. Очевидно е, че това са мачовете, които искам да спечеля най-много. Но, като цяло лятото беше забавно“, коментира Кириос.

„Усещам, че постигнах прогрес като човек. А като тенисист – не ми пука толкова. Чувствам се добре, искам да продължа в тази посока, бъдете сигурни. Опитвам се да бъда позитивен, да нося положителни вибрации“.

Кириос е категоричен, че краят на третия сет в двубоя с Надал е бил преломният момент в мача. „Усещах, че съм много близо до него в този момент. В третия сет при 5:5 (и сервис на Надал) на няколко пъти стигнах до равенство. Той изигра няколко невероятни точки. Мисля, че ако бях измъкнал този сет, имах реален шанс да го победя“.

Ник Кириос беше в основната на мащабната кампания, в която участва на практика целият тенис елит, за събирането на средства за пострадалите от пожарите в Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини