Зверев сложи край на серията на Рубльов



27-01-2020 13:33 | Николай Драганов

Поставеният под №7 в схемата Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на Australian Open след чиста победа над Андрей Рубльов от Русия - 6:4, 6:4, 6:4. 


Мачът продължи само 1 час и 37 минути, а Зверев успя да сложи край на серията на Рубльов от поредни победи, която датираше още от края на 2019-та година и наброяваше 15 успеха.


Зверев успя да вкара 75% от първите си сервиси срещу Рубльов и спечели страхотните 91% от разиграните точки след това, както и 61% от тези при втори сервис. Германецът проби 3 пъти от 7 възможности - по веднъж във всеки сет, като същевременно не даде на съперника си нито една точка за пробив в рамките на целия мач. 


Германецът няма загубен сет до този момент в турнира през този сезон, като с тази победа подобри най-доброто си представяне досега в Мелбърн и за първи път се класира на четвъртфинал. 


За място на полуфинал Зверев ще спори със Стан Вавринка, който победи Данийл Медведев по-рано днес. Ако успее да го победи, Саша за първи път ще играе на полуфинал в турнир от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини