Вавринка показа класа и пречупи Медведев



27-01-2020 09:55 | Николай Драганов

Поставеният под №15 в схемата Стан Вавринка се класира за пети път в своята кариера за четвъртфиналите на Australian Open.

 

Швейцарецът показа класа и здрави нерви, за да пречупи след пет сета световния №4 Данийл Медведев - 6:2, 2:6, 4:6, 7:6(2), 6:2.


Двубоят продължи 3 часа и 25 минути и предложи множество обрати, но роля вероятно изигра и опитът на Вавринка, който е шампион в Мелбърн през 2014-та година и носител на още две титли от Големия шлем в следващите две години.


Стан показа много мощ в първата част, но Медведев обърна нещата в следващите две части, като не допусна да бъде пробит и нанасяще решителни удари във важните моменти.


Четвъртият сет премина без пробиви и беше решен в тайбрек, който Вавринка започна ударно с 3:0 след два пробива, което се оказа достатъчна преднина. Това даде допълнително самочувствие на Вавринка, който проби още в първия гейм на петия сет.


Медведев имаше три точки за връщане на пробива в четвъртия гейм, но Вавринка успя по най-добрия начин, не без помощта и на силната подкрепа на публиката, да се измъкне, а при 4:2 на свой ред направи нов пробив, което реши всичко.


Това беше първа победа за Стан срещу Медведев, който го беше победил в досегашните им два двубоя - през миналата година на четвъртфиналите на US Open и през 2017-та на Уимбълдън. 


На четвъртфиналите Вавринка ще се изправи срещу Андрей Рубльов или Александър Зверев, които играят по-късно днес. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини