15-годишна американка детронира Осака



24-01-2020 12:29 | Tennis24.bg

Тийндейжърката Коко Гоф (САЩ) детронира миналогодишната шампионка Наоми Осака (Япония) в третия кръг на Australian Open. 15-годишната дебютантка на "Мелбърн Парк" Гоф триумфира срещу поставената под номер 3 с 6:3, 6:4 за 67 минути.

Американката взе първия сет с единствен брейк в осмия гейм. Във втората част двете си размениха ранни пробиви, но в седмия гейм Гоф отново проби и това се оказа решаващо.

Японката нямаше добър ден, като направи 30 непредизвикани грешки и спечели едва 33 процента от точките при вкаран втори сервис.

"Невероятно е. Преди две години загубих в първия кръг при девойките, а сега съм тук при жените и победих шампионката от миналия сезон. Спечелих първия сет, взех аванс и във втория. Стараех се да се боря за всяка следващата точка и да не мисля за резултата. Още не мога да повярвам на това, което се случва", коментира Гоф в интервюто си на корта след двубоя.

В следващия кръг Гоф ще срещне Сайсай Джан или София Кенин. Загубата на Осака ще ѝ коства и мястото в Топ 10 на ранглистата при жените.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини