ФедЕкспрес прелетя с лекота до третия кръг



22-01-2020 13:49 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия с лекота. 38-годишният швейцарец се разправи в 3 сета с Филип Краинович, в отделните части 6:1, 6:4, 6:1. Двубоят се проведе на централния корт „Род Лейвър Арина“ и продължи 92 минути.

„Чувствах се много добре на корта и се радвам, че продължавам напред. Надявам се да продължа да играя на този корт и в следващите кръгове“, коментира Федерер след двубоя.

„Най-важното е мачовете ми да не продължават твърде дълго, затова се опитвам да контролирам всичко. За мен беше важно да премина бързо през първите два мача“.

В третия кръг 6-кратният шампион ще играе с представител на домакините – Джон Милман.

„Това ще бъде първият сериозен тест, определено. Познавам го, той е страхотно момче. Играли сме няколко пъти и знам какво да очаквам. Той е силен от основната линия и със сигурност няма да ми бъде лесно. Победи ме на US Open, сега се надявам успехът да бъде за мен“, добави Федерер.

Срещу Краинович Маестрото наниза 42 печеливши удара, 14 от които директно от сервис. В същото време Федерер допусна скромните 14 непредизвикани грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини