Шампионът се завърна с победа



20-01-2020 14:46 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Новак Джокович започна с победа защитата на трофея от Australian Open. 32-годишният сърбин се наложи с 3:1 сета над Ян-Ленард Щруф (Германия), в отделните части 7:6 (5), 6:2, 2:6, 6:1. С изключение на третия сет, в който допусна цели 3 пъти да загуби подаването си, Джокович контролира събитията на корта и заслужено се поздрави с победа №900 в кариерата си.

„Много съм щастлив да се върна тук. На този корт съм постигнал най-големите си успехи в кариерата, имам много спомени“, коментира Джокович в интервюто на корта.

„Пълен кредит за него (Щруф). Той е много мощен тенисист, натиска топката здраво. Радвам се, че успях да го победя. Благодарности и за публиката, че остана да ни подкрепя въпреки късния час“, добави световният №7.

Джокович приключи срещата с 44 печеливши удара на сметката си, 14 от които директно от сервис. Той направи и 28 непредизвикани грешки.

Във втория кръг Джокович ще срещне „щастливия губещ“ от квалификациите Пранеш Гунесваран или участващия с „уайлд кард“ японец Татсума Ито.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини