Димитров: Виждам български знамена навсякъде по света



20-01-2020 09:16 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели първия си двубой на Australian Open срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро с 3:1 сета и очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от дуела между Леонардо Майер и Томи Пол. Очаквано, след срещата Димитров беше повече от щастлив.

„Опитвах се да подредя играта си и да вляза в ритъм, в първия сет направих много грешки. Радвам се, че виждам много привърженици, сънародници, благодаря! Винаги е хубаво да си в началото на годината тук, когато си свеж, обичам да идвам в Австралия", коментира Григор в интервюто на корта.

„Виждам много български флагове където и да играя, което ме прави щастлив“.

Димитров беше попитан и за участието си в ATP Cup по-рано през месеца.

„Обичам такива мачове, обичам да играя за страната си, да бъда капитан, направих го за момчетата, за страната си, този турнир е много специален“.

Димитров участва на Australian Open за 10-ти път. Най-доброто представяне на българина в тази надпревара е достигането до полуфиналите през сезон 2017. Димитров успя да приключи двубоя си „по разписание“, тъй като имаше шанса да играе на един от трите закрити корта в „Мелбърн Парк“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини