Федерер намерил "печелившата формула" и в личния живот



04-05-2011 15:04 | Николай Драгиев

Роджър Федерер разкри, че е успял да намери оптималният баланс между своята кариера и грижите за семейството. Швейцарецът стана баща на близначки преди близо две години.

Както много други спортисти в тази роля Федерер прие нелеката задача да се справи еднакво добре с тези две дейности - на тенисист и грижовен баща.

"Преди година беше невероятно трудно да занимаваме близначките през цялото време на дългите полети. Сега обаче това ми се струва по-лесно," признава Роджър пред сайта на АТР.

Самият Федерер твърди, че все още има огромно желание да се състезава на най-високо ниво. "След като веднъж постигнеш добро ниво на игра, достигнеш до №1 или спечелиш титла от "Големия Шлем", то ти се изпълваш с мотивация и амбиция."

Федерер похвали и Новак Джокович за неговата серия от началото на сезона. "Новак реагира отлично, след като загуби финала на US Open от Надал. В Ню Йорк на твърдите кортове, той има най-голям шанс срещу Рафа, но въпреки това не успя. Той прие поражението по правилния начин и от тогава бележи страхотен прогрес."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини