Рубльов на втори пореден финал в тура



Рубльов на втори пореден финал в тура
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-01-2020 16:09 | Tennis24.bg

Андрей Рубльов и Лойд Харис ще играят на финала на турнира в Аделаида с награден фонд 610 хиляди долара. Поставеният под номер 3 в схемата Рубльов победи в драматичен мач номер 2 Феликс Оже-Алиасим от Канада със 7:6(5), 6:7(7), 6:4.

Двубоят продължи точно три часа, като в първите два сета нямаше нито един пробив. В края на втория сет Оже-Алиасим на два пъти спаси мачболи, за да изравни резултата.

В решителния трети сет Оже-Алиасим първи стигна до пробив и поведе с 3:0 гейма, но изненадващо инициативата премина след това на страната на Рубльов и той успя да спечели шест от следващите седем гейма. За Рубльов това е втори финал за сезона, след като той вече спечели титлата в Доха.

Съперникът му за отличието в събота Лойд Харис пък се класира на първи финал на турнири на АТП. Южноафриканецът стори това след не по-малко драматичен мач срещу американеца Томи Пол, който спечели с 6:4, 6:7(3), 6:3 за 2 часа и 9 минути.

Харис, който заема 91-во място в световната ранглиста, наниза 13 аса в мача и спечели 85 процента от точките си на първи сервис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини