Аржентинец очаква Григор на старта в Мелбърн



16-01-2020 09:28 | Николай Драганов

Световният №51 Хуан Игнасио Лондеро ще бъде съперник на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open. Аржентинецът е на 26 години, а рекордът му в ранглистата е номер 50.

 

Двамата не са се срещали нито веднъж досега в официален мач. Миналата година беше най-добрата досега в кариерата на Лондеро - той игра финал на клей Бостад и спечели титлата в Кордоба, отново на червена настилка.

 

За Лондеро това ще бъде първо участие в основната схема на Australian Open. Рекордът му изобщо в Големия шлем е достигането до четвърти кръг през миналата година на "Ролан Гарос", когато победи играчи като Николос Басилашвили, Ришар Гаске и Корентин Муте, преди да отстъпи на Рафаел Надал. 

 

При евентуална победа, във втория кръг Димитров може да се изправи срещу друг представител на Аржентина - Леонардо Майер или младият американец Томи Пол.

 

Първият поставен съперник, който първата ракета на България може да срещне, е в трети кръг в лицето на 13-тия в схемата Денис Шаповалов.

 

Победителят от този мач (ако и двамата стигнат до него) пък най-вероятно ще играе на осминафинал с Роджър Федерер. 

 

През миналата година Григор записа три победи в Мелбърн - над Типсаревич, Куевас и Фабиано, преди да бъде победен от Франсис Тиафо в четвърти кръг. Това означава, че за да защити всичките си 180 точки, първата ни ракета ще трябва да достигне до мач с Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини