Матс Виландер: Федерер е в пика на своята кариера



01-02-2010 21:22 | Николай Драгиев

Седемкратният носител на титли от турнирите в Шлема Матс Виландер смята, че Роджър Федерер се намира в най-добрия възможен момент от кариерата си и ако се възползва от създалата се ситуация, може да добави още не малко постижения в богатата си визитка.

"Във финала той успя да намери баланса между това да бъде агресивен и търпеливостта във важните моменти. Първият сет, който изигра, бе просто невероятен - възможно най-добрият, който можеше да видим. Неговите съперници се нуждаят от много по-добри отигравания и се вижда, че Федерер продължава да прогресира. Това е нещо, което миналата година не можеше да проследим в играта му.

В продължение на цялата минала година Федерер бе подложен на сериозни изпитания и неговите противници подобряваха значително играта си. За пореден път той показа, че психически е по-силен от всички, може би с изключение на Надал. Видно е, че в момента Федерер се намира в отлично разположение на духа, спря да се интересува от рекорди и се концентрира върху играта. Сигурен съм, че той никога не се е чувствал толкова добре в кариерата и личния си живот като цяло", коментира Матс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини