Тенисисти на бунт, обявиха Федерер и Надал за егоисти



Тенисисти на бунт, обявиха Федерер и Надал за егоисти
Свързани турнири
Тагове
15-01-2020 11:58 | Станко Димов

И вторият ден от квалификациите на Откритото първенство на Австралия премина под напрежение и не по план. В началото на деня над Мелбърн се усещаше задушлив въздух, в резултат на пожарите, които продължават в страната вече няколко месеца. По-късно през деня играта беше прекъсната и заради проливна буря, която прочисти въздуха, но сложи край на играта за днес.

Много от тенисистите, които през седмицата участват в квалификациите, се оплакаха от затруднено дишане, като една от претендентките дори се отказа от двубоя си, след като не можеше да си поеме нормално дъх. Канадецът Брейдън Шнур, който днес записа трисетов успех над австриеца Себастиян Офнер, обяви двамата най-популярни тенисисти Роджър Федерер и Рафаел Надал за „егоисти“.

Според него те обръщат внимание единствено на собствените си кариери и не се интересуват от проблемите на тенисистите, които са с по-нисък ранкинг.

„Промяната трябва да дойде от топ играчите – Роджър и Рафа са малко егоистични в мисленето единствено за себе си и собствената кариера“, коментира Шнур пред АП.

„Те са в края на кариерите си и всичко, което ги интересува е тяхното наследство, а не какво е добро за спорта и какво не. Тези хора трябва да се активизират“.

Шнур също така каза, че е чувствал „супер сухота“ в гърлото си по време на квалификациите и че условията за игра „на 100% не са нормални“.
„Те (организаторите) просто ни хвърлиха на корта, защото сме квалификанти“, оплака се канадецът.

(така изглежда Мелбърн от началото на седмицата)

Французинът Никола Маю публикува своя снимка с маска, под която написа: „Готов съм за първия ми двубой“.

Канадецът Вашек Поспишил, член на Съвета на играчите на АТП, написа в „Туитър“: „Време е играчите да се обединим. Положението става абсурдно“.

Австралия преживява един от най-тежките си моменти, а пожарите изпепелиха гори с територията на България. Близо 30 души загинаха, също както и милиони животни.

Преди дни шампионът от Australian Open 2019 Новак Джокович призова организаторите да отложат тазгодишното издание на турнира, ако условията за игра не са подходящи и застрашават здравето на тенисистите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини