Шарапова не доигра мача си, словенка припадна - заради мръсния въздух



14-01-2020 08:47 | Николай Драганов

Мария Шарапова и Лаура Зигмунд приключиха преждевременно двубоя си от демонстративния австралийски турнир Kooyong Classic. Причината - лошото качество на въздуха в Мелбърн.

 
Мачът беше прекъснат при резултат  7:6(4), 5:5 за Зигмунд, а малко по-късно решението трудно можеше да изглежда по-правилно. 
В двубой от квалификациите на Australian Open словенската тенисистка Далила Якупович беше принудена да се откаже заради тежки пристъпи на кашлица. 


Якупович беше спечелила първия сет срещу швейцарката Стефани Фьогеле, но се срина на корта в решителните мигове на втората част, а след това се отказа. 


Тези два случая със сигурност ще изострят въпроса за здравето на играчите по време на тазгодишния Australian Open. По време на ATP Cup председателя на Съвета на играчите от ATP Новак Джокович коментира, че ако ситуацията с въздуха не се подобри и е опасна за тенисистите, би трябвало да се обмисли дори вариант за отлагане на турнира. 

 

В "Туитър" световната №6 Елина Свитолина публикува данни за качеството на въздуха в Мелбърн, от които става ясно, че той е "много нездравословен". И написа: "Защо трябва да чакаме да се случи нещо лошо, за да вземем мерки?".  

 

Лошият въздух в почти цяла Австралия е причинен от бушуващите вече месеци горски пожари, които изгориха огромни територии, взеха стотитици хиляди жертви от животинския свят, а живота си загубиха и хора. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини