Федерер: Питах се дали изобщо да идвам в Австралия



Федерер: Питах се дали изобщо да идвам в Австралия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-01-2020 14:14 | Станко Димов

Роджър Федерер от няколко дни е в Мелбърн, където се подготвя усилено за старта на първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Опитният швейцарец не е играл от близо два месеца насам, но по негови думи е провел пълноценна подготовка и е доволен от формата си.

Шампионът от миналата година Новак Джокович изгледа в оптимално състояние, след като изведе родината си Сърбия до триумф в дебютното издание на ATP Cup. Водачът в ранглистата Рафаел Надал също е здрав и винаги готов за битка, което означава, че въпреки напредналите си години, „Голямата тройка“ отново ще бъде с най-голям шанс за трофея от Мелбърн.

„Тренирах дълго и упорито по време на паузата, нямах никакви проблеми, което е от ключово значение“, коментира Федерер на едно от рекламните си събития в Мелбърн.

„Миналата седмица си зададох въпроса дали наистина ми се ходи в Австралия, или ще е по-добре да спра да си опаковам багажа веднага. Защото мога да го направя. За мен беше лесно просто да си остана у дома, но в същото време знаех, че наистина съм щастлив да дойда в Мелбърн и да започна сезона именно тук. Поддържах добра форма. Очевидно имам невероятен екип около мен“, каза още Маестрото, цитиран от „Скай Спортс“.

Шесткратният победител на Australian Open спечели последователно титлите през 2017 и 2018, но миналата година отстъпи на осминафиналите пред Стефанос Циципас.  

Въпреки това Федерер призна, че му е трудно да си представи, че трофеят ще бъде спечелен от някой различен от него, Джокович и Надал. Голямата тройка спечели всеки един от последните 12 турнира от Шлема.

„Наясно съм, че на 38 не трябва да съм фаворит, вероятно трябва да е някой на 20+ години. Но тримата (заедно с Джокович и Надал) успяхме да останем фаворити, което е чудесно за нас. И двамата вече показаха страхотна форма. Успях да гледам някои от двубоите им от ATP Cup. Когато двамата са здрави са много трудни за побеждаване“.

Откритото първенство на Австралия започва на 20-ти януари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини