Дейвид Хагърти беше избран за член на МОК



12-01-2020 14:39 | Tennis24.bg

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти беше избран за член на Международния олимпийски комитет. Утвърждаването на номинациите от Асамблеята на МОК в Лозана.

Избирането на Хагърти е изключително признание на разрастването на тениса в световен план като част от стратегията за развитие на ITF 2024. Той става президент през 2015 г. и бе преизбран на позицията през 2019 г. по време на Годишния конгрес на световната тенис централа в Лисабон през месец септември.

Хагърти работи усилено с членовете на Борда на директорите, сред които е и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и заедно с 210-те държави членки и регионални асоциации за изпълнение на основната мисия на ITF, а именно развитие на тениса за бъдещите поколения.

Шефът на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти получи резултат 70 на 4 гласа за избирнето си като член на МОК. Другите двама нови членове на Международния олимпийски комитет са президентът на ФИФА - Джани Инфантино и шефът на Японския олимпийски комитет - Ясухиро Ямашита.

Президентът на МОК Томас Бах коментира избора на тримата и им пожела успех в новото начинание. "Честито на тримата ни нови колеги за това, че бяха избрани за членове на Международния олимпийски комитет. Сега МОК ще може да разчита на безценния опит и съветите на тези трима изумителни ръководители".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини