Нападател на ФК Национал печели наградата Воля за победа



09-01-2020 18:46 | Tennis24.bg

14-годишният футболист на ФК Национал (София) Кубрат Комсалов е тазгодишният носител на приза „Воля за победа“, който бе основан от Viasport.bg преди 2 години и се връчва на деца, преодолели тежки житейски моменти или заболявания чрез или в името на спорта.
 
Кубрат е роден на 1 февруари 2006 г. в София и от 4-годишен тренира футбол в школата на Национал.
 
През 2017 г. той е диагностициран с диабет. Въпреки това момчето не само не се отчайва, но продължава и до днес да тренира с още по-голям хъс. Играе като нападател за отборите на Национал (2006) в столичното първенство и на Национал (U15) в Елитната юношеска група до 15 г. и показва на всички, че има качества да е един от водещите футболисти в страната, родени през 2006 г.
 
С таланта, волята и упоритостта си Кубрат Комсалов е пример за подражание за всички деца и юноши във ФК Национал, а и не само за тях.
 
Той ще получи приза си по време на церемотията по връчване на наградите за Най-добър млад спортист на 2019 г., която ще се състои на 12 януари (неделя) от 12.30 часа в Централния военен клуб.
 
Церемонията се организира от единствения сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg в сътрудничество с фондация "Играй с Развитие" и с подкрепата на Фондация "Емил Шарков”, Asics, Mazda, Lafka, Sprint, Benzin.bg, VL Catering, Dias Sport. Тържественото връчване на наградите ще може да се гледа директно по Sportal.bg, Sportal TV, Viasport.bg и SportMedia.tv.
 
Предишните двама носители на приза „Воля за победа“ бяха малката грация Дария Капсъзова и плувецът Емил Кондев от Пазарджик. През 2017 г. Дария печели 2 сребърни медала от републиканското първенство по художествена гимнастика само 8 месеца след претърпяна автомобилна катастрофа, в която губи баща си. През 2018 г. пък 13-годишният тогава Емо, който е роден с аутизъм, спечели първите си медали в плуването, след като се преборва със страха си от водата.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини