Втори победи за Хърватия и Япония



06-01-2020 11:11 | Николай Драганов

Тимовета на Япония и Хърватия се поздравиха с втори победи в груповата фаза ATP Cup. Японцияте надиграха Грузия с 2:1 успеха, а със същия резултат Хърватия спечели срещу Полша. 


В първия кръг на надпреварата в Група F на турнира Хърватия се наложи с 3:0 над Австрия, а Япония надигра с 3:0 Уругвай. 


Японците са в Австралия без звездата си Кей Нишикори, но в негово отсъствие Го Соеда и Йошихито Нишиока засега се представят отлично. Соеда надигра с 2:1 сета Александре Метревели, а 75-тият в света Нишиока се справи с категоричното 6:2, 6:3 с 26-тия в ранглистата Николос Басилашвили, който преди по-малко от година беше част от Топ 20. В мача на двойки грузинците върнаха една победа. 


По-драматично се разви сблъсъка между Хърватия и Полша, където Марин Чилич очаквано, но не толкова лесно, спечели дуела на вторите ракети. Изпадналият до №39 в света бивш №3 и носител на титла от Големия шлем Чилич надигра Кацпер Жук, който е №448 в света и по същество е четвърта ракета на страната си. 


37-мият в света водач на Полша Хуберт Хуркач обаче върна страната си в играта с престижна победа над Борна Чорич, който в предишния кръг надигра звездата на Австрия Доминик Тийм. Хуркач взе мача по категоричен начин - 6:2, 6:2.


Всичко беше решено в дуела на двойки, където опитната хърватска двойка Додиг/Мектич надигра с 6:2, 6:1 Хуркач и Кубот. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини