България се разправи и с Молдова



05-01-2020 04:57 | Станко Димов

България записа втора победа на отборния турнир AТP Cup. Това стана факт, след като Григор Димитров се справи в два сета с Раду Албот – 6:2, 6:3. По-рано тази вечер Димитър Кузманов също спечели мача си, което означава, че дуелът на двойки е без абсолютно никакво значение за крайния изход на сблъсъка с Молдова.

Димитров започна много силно мача и спечели първия сет с 6:2 за 28 минути. Григор стартира добре и във втората част и поведе с 2:0. За съжаление Албот успя да върне пробива и да изравни за 2:2. При 4:3 Димитров постигна нов пробив и поведе с 5:3. След това на собствено подаване Григор отрази три точки за връщане на пробива и от първата си възможност затвори мача.

„Всичко е прекрасно, какво да кажа. Много сериозно приемам ролята си на капитан в тази отборна надпревара. Беше много важно да спечеля днес след успеха на Димитър Кузманов. Благодаря за подкрепата, моите съотборници ме вдъхновяват“, каза Димитров след последната точка в мача.

По-рано Димитър Кузманов се наложи над Александър Козбинов с 6:1, 7:5.

В петък България победи Великобритания с 2-1 успеха и в момента е на първо място в своята група. Във вторник „лъвовете“ ще се изправят срещу Белгия и при успех ще си гарантират място сред най-добрите 8 в света.

ПОБЕДАТА НА ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини