Объркаха химна на Молдова, после се извинихаОбъркаха химна на Молдова, после се извиниха
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-01-2020 09:51 | Николай Драганов

Организаторите на ATP Cup се извиниха официално на Молдова, след като пуснаха грешен национален химн преди първия двубой на състава им. Вместо да зазвучи химнът на Молдова, на корта в Сидни преди мача им с Белгия се разнесе химнът на Румъния - тяхната съседка, с която се намират в сложни отношения. 


"В началото на мача между Молдова и Белгия допуснахме грешка с химните и пуснахме грешен такъв, когато трябваше да бъде изпълнен химнът на Молдова. Дълбоко съжаляваме и се извиняваме на тима на Молдова", обявиха от ATP. 


Въпросът за отношенията с Румъния от години разделя молдовското общество. Някога двете държави са едно цяло, а днешната република Молдова възниква като независима държава през 1991-ва година след разпадането на Съветския съюз. От тогава и до днес част от молдовците настояват за ново обединение с Румъния и проевропейски курс, а други са против обединението. 


Молдова и Белгия са в една група на ATP Cup заедно с България и Великобритания, а първият им двубой срещу белгийците завърши със загуба с 0:3. 

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини