Клайстерс преди завръщането: Първо децата, после тениса



02-01-2020 17:21 | Николай Драганов

Носителката на 4 титли от Големия шлем Ким Клайстерс, която ще се завърне в професионалния тенис след 7-годишна пауза, ще планира много внимателно своята програма. 36-годишната белгийка беше категорична, че приоритет остават децата и семейството ѝ.


Първоначално се предвиждаше второто и завръщане на корта да се осъществи през януари, но контузия в коляното промени плановете на белгийката, която е майка на три деца. 


"Ще бъде по-различно от предишния път. Няма да играя на много турнири", коментира Клайстерс, цитирана от "Ройтерс". "Децата няма да пътуват много с мен. Ще планирам внимателно турнирите и ще ги съобразявам с децата, техните уроци и изпити. Моите деца и техният живот няма да бъде засегнат от завръщането ми", обеща Ким.


Белгийката получи "уайлдкард" за участие в Индиън Уелс и Маями. Изборът ѝ ще зависи и от физическото и състояние и времето за възстановяване. "Не става дума да играя още пет години. Ще бъде нещо за две, три, четири години, ако мога да съм здрава, ще видим как ще реагира тялото ми", добави Клайстерс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини