Кафелников: Представянето в Мелбърн често предопределя сезона



28-12-2019 11:13 | Николай Драганов

Бившият №1 в света и носител на две титли от Големия шлем Евгени Кафелников изрази надежди, че младите звезди на съвременния руски тенис ще започнат силно новия сезон, което ще им донесе успехи като цяло през годината.


Русия ще участва на ATP Cup, като попадна в Група D заедно със САЩ, Италия и Норвегия. Кафелников коментира колко важно е началото на сезона, който традиционно започва в Австралия. 


"Изключително важно е да започнеш силно сезона. Начинът, по който преминеше периодът ми в Австралия, често беше този, по който преминаваше целия сезон", коментира Кафелников. Мачовете от Група D ще се играят в австралийския град Пърт, преди играчите да се насочат към Мелбърн за Откритото първенство на Австралия.


"Ако нашите момчета стигат финал или спечелят титлата, това ще им помогне за успешна година. Медведев беше много уверен през 2019-та. Вярваше в способностите си и шанса да победи всеки топ играч, като именно това му донесе успехите. Ако успее да повтори това догодина, Данийл ще бъде сред най-добрите в света. От друга страна имаме и Карен Хачанов, който има още какво да подобрява в играта си, но е способен да победи всеки, ако покаже най-доброто от себе си", коментира Кафелников.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини