Надал не успя да изпревари Хамилтън



27-12-2019 11:15 | Николай Драганов

Шесткратният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън спечели награда за европейски спортист на годината, изпреварвайки с минимална преднина световния №1 при мъжете в тениса Рафаел Надал.


Хамилтън печели отличието за трети път, след като събра 11 точки повече от двукратния победител в тази класация Надал. Гласуването се извършва от представители на 26 авторитетни информационни агенции. 

 

Британският пилот на "Мерцедес" спечели 11 състезания през кампанията и доминираше през цялото време над съотборника си Валтери Ботас и конкурентите от "Ферари". 


Миналогодишният носител на наградата Новак Джокович този сезон завърши на четвърто място, а под №20 е третият най-високо класиран тенисист тази година - Стефанос Циципас. Трети тази година е австрийският скиор Марсел Хиршер. 


През този сезон Рафаел Надал успя да се завърне на върха и да остане там в края на кампанията, като отбеляза 14-та поредна година в Топ 10. Той спечели 2 титли от Големия шлем и се доближи само на един трофей от рекорда на Роджър Федерер, който има 20 от най-престижните отличия.


Рафа също така спечели две "Мастърс" титли. За 16-та поредна година спечели поне 1 титла от ATP, а също така подобри собствения си рекорд и вече е единственият играч с 12 трофея от един турнир от Шлема. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини