България и Южна Корея ще обменят опит при подрастващите



26-12-2019 12:08 | Tennis24.bg

Браян Динг е член на федерацията по тенис на Южна Корея, а също така основател и директор на Тенис академия в Пекин и ръководител на клубове от голяма Бизнес Група. Динг е в България на едноседмично посещение по личната покана на президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. По време на визитата ще се проведат редица срещи за обмяна на опит и за бъдещо сътрудничество относно играта при подрастващите. Динг е бивш състезател по тенис. Той използва посещението си и да направи тренировки с Александър Лазаров и Александър Лазов. Браян Динг даде и специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.

- Г-н Динг, разкажете малко за себе си?

- От 14 години съм част от корейската тенис федерация. Играл съм тенис на професионално ниво в Китай и САЩ. Преди 10 години спрях да се занимавам професионално с тенис, като стигнах до топ 700 на двойки. След края на кариерата ми се преместих в Пекин (Китай), където се занимавам с развитието на детско-юношески тенис. Ръководител съм на тенис академия и се занимавам с консултиране на различни турнири. В България съм благодарение на приятелството ми с президента на вашата федерация Стефан Цветков. Той ме покани за да обменим опит в детско-юношеските програми по тенис. За съжаление през последните 30 години няма почти никакъв обмен свързан с двете федерации. Надявам се сега всичко това да се промени за да можем взаимно да си помагаме.

- Да разбираме, че основно ще се обсъжда тениса при юношите и децата?

- От много години имаме много добри отношения с президента на БФТ Стефан Цветков. България се развива много добре и е напред в юношеските ранглисти по тенис. Тук имате великолепни тренировъчни програми за деца и юноши. Тези програми са много добре развити в България, Сърбия и Румъния. Нашите надежди са да осигурим повече възможности за корейските състезатели. Така ще могат да се срещат с повече европейски тенисисти и разбира се с много българчета. За това съм тук в България за да се запозная, да гледам и да осигурим по добро бъдеще за младите таланти.

- Имате планове за работа с Българската тенис федерация. За да може корейските състезатели да се срещат повече с българските тенисисти?

- Да, имаме точно такива планове. Имам срещи с президента Цветков и членовете на федерацията по тенис. Трябва да решим как ще си съдействаме за в бъдеще и как ще развиваме детско юношеския тенис под 18, 16, 14 и 12 годишна възраст. Имаме условия за да поканим български състезатели в Китай и Корея. Ние също можем да посетим България. Да тренираме няколко седмици преди турнирите заедно. И да обменяме опит.

- Това вашето първо посещение в България ли е?

- Това моето първо посещение в Източна Европа, не само в България.

- Харесва ли ви в България?

- Да, много е хубаво тук и хората са много приветливи. Разбира се културата тук е много по-различна от тази в Азия. Много ми харесва храната ви и особено киселото мляко. Българското кисело мляко е много популярно в Корея. При следващото ми посещение в България аз ще поканя много бизнес лидери от Корея и от Самсунг LG, защото те много обичат тениса. Ще е хубаво да съчетаем бизнеса с тениса. Също така на следващото издание на София Оупън ще поканя и лично президента на федерацията по тенис на Южна Корея.

- Как се развива тенисът в Азия?

- В Корея имаме силен мъжки тенис. Женският тенис пък е много силен в Китай. Аз се надявам да посещаваме повече Европа, за да можем и да обменяме повече опит. В частност ни интересува как тренират младежите в Европа и каква е тяхната философия. Светът е отворен и виждаме много различни състезатели. Гледаме много тренировки по интернет, но не знаем много от детайлите. Именно за това ние сме отворени да научаваме нови неща. Младите състезатели в Азия имат нуждата от подкрепа от бизнеса и от спонсорство за да пътуват и да участват в повече турнири. Така ще подобряват и мястото си в ранглистата. Мотивацията е много добра за начало.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини