Циципас: Чувствам се като футболен клуб



25-12-2019 12:46 | Tennis24.bg

Стефанос Циципас завърши сезон 2019 по мечтан начин, триумфирайки с титлата от финалите на АТП в Лондон. 21-годишният грък ще бъде сред горещите имена в тура през 2020 г., а първото голямо предизвикателство ще бъде Откритото първенство на Австралия.

Именно в Мелбърн Циципас направи фурор миналия сезон, отстранявайки Роджър Федерер и достигайки до полуфиналите, където отстъпи в три сета пред Рафаел Надал. Циципас не се притеснява от резултата си през 2019, напротив – иска да го подобри.

„Ще се опитам да се представя още по-добре в Мелбърн“, категоричен е гръцкият тенисист, който има и шумна подкрепа от свои сънародници, имигрирали на зеления континент.

„Опитвам се да показвам най-добрия си тенис във всеки един двубой на всеки един турнир. Определено подкрепата на публиката оказва сериозно влияние, дава ми голямо предимство. В Австралия играя пред много мои сънародници, страхотно и да виждаш фенове, които са дошли да те подкрепят, защото вярват в силите ти.

Получавам много съобщения и понякога ми е трудно, защото много от хората очакват да получат отговор. Обичам моите фенове, които ме карат да се чувствам като футболен отбор: Футболен клуб Циципас“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини