Циципас би Ноле и пожела титла от Шлема догодина



21-12-2019 10:12 | Николай Драганов

Целта пред Стефанос Циципас през 2020-та година е титла от Големия шлем и място в Топ 3 в края на сезона. Това обяви гръцкият тенисист след победата си над Новак Джокович на демонстративния турнир в Абу Даби.


През изминалия сезон той постигна 54 победи и спечели титлите в Марсилия, Ещорил и финалите на ATP в Лондон. През кампанията той успя да победи Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Данийл Медведев, Александър Зверев  Доминик Тийм поне по веднъж и завърши сезона като №6 в света.


"Наясно съм, че нашата ера се променя. Топ 3 играчите остаряват и ние сме тези, които пристигат. Една от моите цели за догодина е да спечеля титла от Големия шлем и да завърша годината в Топ 3. Също така да спечеля отново финалите на ATP и титла от сериите "Мастърс". Но не искам титлата от Големия шлем да е въпрос на живот и смърт за мен", коментира Циципа в Абу Даби след победата над Новак Джокович.


На финала гръцкият тенисист ще се изправи срещу Рафаел Надал, от когото единствено загуби в Лондон, но при вече осигурено класиране напред. Преди това Надал се наложи над Циципас и в Рим, но малко по-рано на турнира в Мадрид победата беше за младия грък. Те играха заедно и на Australian Open, когото отново Надал спечели, като и трите споменати случая бяха на полуфинална фаза.


Общо двамата имат 6мача помежду си, а Надал води с 5:1 победи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини