Подарък за Рафа от децата в Академията му



20-12-2019 10:34 | Николай Драганов

Децата от Академията на Рафаел Надал в Манакор зарадваха испанеца с подарък - красива негова картина. Рафа прекара последните дни в Академията, където се подготвяше за участието си в Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби.


Академията отвори врати през 2016-та година и привлича някои от най-добрите деца в света, като им дава шанс да работят при отлични условия с топ треньори, често и под наблюдението на самия Надал. 


Освен академията в родната Испания, в последните години Надал отвори тенис центрове в Мексико и Гърция, а следващата му стъпка е Кувейт. Той се надява да подобрява условията за практикуване на тенис и възможностите за деца и професионалисти в тези места. 


Някои от най-добрите юноши вече тръгнаха към големия тенис от неговата академия. Наскоро Дани Ринкон спечели титлата на престижния юношески турнир Orange Bowl, а заедно с друг кадър от академията Абдула Шелбайх спечелиха титлата на двойки. 


Продукт на академията е норвежката звезда Каспър Рууд, който през този сезон напредна с 60 позиции в ранглистата, игра финал на ATP турнира в Хюстън и надпредва към Топ 50. Друг пример е 22-годишния испанец Хауме Мунар, който се утвърди като Топ 100 играч. 


Преди да се отправи към Абу Дабу, самият Надал тренира с Рууд, Мунар и други млади играчи в последните дни, споделяйки ценни съвети, опит и напътствия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини