Надал: Обичам да играя за родината си



18-12-2019 12:20 | Николай Драганов

Рафаел Надал се подготвя активно за следващия сезон с тренировки в своята академия преди да замине за Абу Даби, където ще вземе участие в демонстративния турнир Mubadala Tennis Championship. Испанецът четири пъти е печилил трофея в тази надпревара, а тази година ще премери сили с играчи като Новак Джокович, Стефанос Циципас и други. 


Това ще бъде последна подготовка за ATP Cup през януари, където шампионите от Купа "Дейвис" ще опитат да затвърдят славата си в новата отборна надпревара на ATP. Испания е в група с Япония, Грузия и Уругвай. 


По този повод Надал коментира, че винаги е обичал да представлява страната си в отборни надпревари. "Обичам Олимпийските игри. Имахме чудесни мигове в Рио. Заедно с Марк Лопес спечелихме златния медал на двойки, което направи емоцията още по-хубава. Невероятно е да бъдеш част от нещо такова, споделяйки преживяването с всички атлети в най-различни спортове на едно място", коментира Надал, цитиран от TennisWorldUSA.


"Наслаждавам се много, когато участвам в отборни надпревари и обичам да играя за родината си с други играчи. Тази година имахме шанса да играем за Купа "Дейвис" пред родните фенове в Мадрид и това беше специален миг", добави Рафа, който донесе трофея на Испания с безапелационното си представяне.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини